divendres, 27 de novembre del 2009

Cop de puny sobre la taula (65-84)

El Barça ha fet una exhibició de joc col·lectiu i ha superat amb claredat al Montepaschi de Siena. Malgrat la pressió del públic i la de l’equip italià el conjunt de Xavi Pascual ha sabut superar els moments complicats i s’ha acabat enduent el partit. Ndong i Mickeal han sigut els millors blaugrana amb 19 i 14 punts respectivament, mentre que pel Siena només Sato (16 val.) s’ha salvat del desastre.

A priori era un partit complicat, i realment ho ha estat, però el Barça ha presentat la candidatura al títol si és que no l’havia presentada ja, escombrant al Montepaschi de Siena, un altre dels equips que a les apostes es troba entre els futuribles per entrar a la Final Four d’enguany. El Barça ha fet gala d’un gran joc col·lectiu i ha demostrat que les individualitats responen quan l’equip mes ho necessita. En aquest sentit Lakovic ha actuat de bomber amb dos triples que han trencat dinàmiques o bé podem parlar de Morris que s’ha multiplicat en defensa i en atac en el darrer quart. 6 jugadors del Barça han superat els 10 punts de valoració, dada que reafirma el concepte de joc en equip.

Ja des d’un bon inici el matx ha començat intens. Mickeal ha portat la iniciativa amb 7 punts gairebé seguits (5-9) i Ndong li ha pres el relleu amb 6 punts més (9-13). Aquí el Siena s’ha posat les piles en defensa i ha igualat el partit a 20 amb una cistella de Zisis just a l’inici del segon quart.

Defensa asfixiant

Navarro no havia anotat en tot el primer quart i no estava entrant en joc a causa dels 2 contra 1 que li feia la defensa italiana, però un triple seu i 5 punts consecutius de Lorbek han obert la primera escletxa en el marcador (22-28). Els italians han reaccionat gràcies a l’encert en el llançament de Domercant i el talent de Mcintyre i han aconseguit mantenir-se dintre del partit (30-34). Un 3+1 de Ricky i una posterior tècnica a Domercant han permès al conjunt catlà desempallegar-se de la defensa enganxosa del Siena i marxar al descans amb una màxima diferència de 9 punts (34-43).

Més defensa i interrupcions

A la represa la pressió tan de l’afició com de l’equip de la Toscana continuava en una intensitat altíssima. El Barça tenia moltes dificultats per trobar cistelles fàcils i perdia pilotes amb massa facilitat, només Ndong a causa de segones opcions aconseguia sumar. Quan el Barça passava per una situació complicada (44-50) ha aparegut el bomber per excel·lència, l’eslovè Jaka Lakovic que ha clavat un triple per refredar l’ambient. Al tercer quart hi ha hagut concert de xiulet i el Montepaschi només anotava des de la línia de tir lliure, però malgrat això el Barça es veia superat per moments per la intensa defensa italiana. Domercant amb un llançament exterior retallava les diferència fins als 4 punts (53-57) a falta de 30 segons pel final del tercer quart.

Aquí hi ha hagut el cop d’efecte que ha permès superar aquest moment d’extrema dificultat. Navarro ha deixat anar una de les seves bombes i després d’una bona defensa blaugrana Mickeal ha fet un cop de dits al límit del final del tercer quart. Un parcial de 0-4 en només 30 segons que tornava a situar un coixí de seguretat (53-61).

Exhibició

Només iniciar el darrer quart Morris encistellava després d’una gran passada de Ricky Rubio i posteriorment anotava un triple culminant d’aquesta manera un parcial de 0-9 (53-66) i assolint la màxima avantatge de 13 punts. Morris anotava el seu setè punt consecutiu i ampliava dos punts més la diferència. Aquí s’ha acabat el partit, malgrat que el Siena ha fet un parcial de 10-2 i s’ha col·locat a només 7 (63-70) a costa del talent i els triples de Mcintyre. Però el Barça lluny de caure en la precipitació ha mantingut la sang freda i partir d’aleshores ha començat l’exhibició.

Els últims 6 minuts han estat una autèntica humiliació, un bany de joc, un repàs de dalt a baix a tot un habitual de la Final Four. Ndong es movia com peix a l’aigua dintre de la zona amb esmaixades dignes de concurs i fins i tot ha igualat la seva màxima anotació a l’Eurolliga amb 19 punts. Ricky dirigia de manera magistral amb passades espectaculars i com a colofó final, Navarro ha anotat un triple des de ben bé 8 metres al límit del final del partit per deixar un contundent 65-84 final.

El Barça amb aquesta victòria s’assegura pràcticament la primera posició del grup, a més a més de realitzar una gesta: el Montespachi només havia perdut dos partits a casa en els darrers dos anys, i justament havien estat dues derrotes amb els dos últims campions d’Europa. Voldrà dir que el Barça serà campió d’Europa? Tan de bo sigui així, de fet amb partits com el d’avui no seria d’estranyar.

Montepaschi Siena (18+16+19+12): McIntyre (13), Zisis (9), Sato (13), Stonerook (2), Eze (6) -cinc inicial-, Hawkins (6), K. Lavrinovic (6), Domerçant (10) i Carraretto (-).

Regal FC Barcelona (20+23+18+23): Ricky Rubio (6), Navarro (12), Mickeal (14), Morris (9), Ndong (19) -cinc inicial-, Fran Vázquez (10), Lakovic (7), Grimau (-), Lorbek (7), Trias (-) i Sada (-).