dimecres, 3 de novembre del 2010

Obrint pas cap a l'independència!

El lipdub de la independència és molt espectacular. Hi han participat més de 5000 persones en la seva elaboració i ha aconseguit el rècord de més participació en un lipdub. Espero que serveixi per anar-nos obrint pas cap a la independència i perquè la flama de Catalunya mai s'apagui. Aquí us el deixo!

La broma de la FIFA pilota d’or


Aquesta temporada ja tindrem un guardó individual menys objecte de discussions inútils i infructuoses. El Fifa World Player, guardó atorgat per capitans i seleccionadors i l’arxifamosa Pilota d’Or que atorga la revista France Football s’ajunten i es passa a dir Fifa Pilota d’or. Per originalitat no serà.

Però sembla que amb la fusió les coses continuen igual d’incoherents i sense uns criteris clars i definits de cara a l’elecció del guanyador. Ja l’han vessat només donar la llista dels 23 finalistes. Deixant de banda que personatges amb nul criteri, com el representant de France Football a Espanya Frederic Hermel, tinguin veu i vot, un fet en sí inexplicable, l’elecció dels 23 jugadors difereix dels criteris del sentit comú. En línies generals es valora la temporada del jugador i no només la seva trajectòria esportiva, un criteri que es van saltar a la torera l’any 2006 amb la polèmica i corrupta elecció, tal i com va demostrar Rac1, del defensa italià Fabio Cannavaro.

Aquest any per sort o per desgràcia el mundial l’ha guanyat la selecció de l’estat espanyol, i per tant aquesta rocambolesca situació només es podria donar amb jugadors com Xavi o Iniesta. Clar està que la temporada de Xavi ha estat apoteòsica, però Iniesta mal que em pesi no va tenir el seu millor any i per tant no estaria en la primera linia de sortida.

Anem a pams. Amb tot el meu respecte, però com pot estar nominat Assamoah Gyan, que ha fet una discreta temporada i un mundial destacat, estar nominat i no estar-ho Diego Milito, peça fonamental pel triplet interista? Que m’expliquin quins mèrits ha fet Klose aquesta temporada, que no ha estat ni titular al Bayer de Munich. I jo em pregunto, on està Gerard Piqué, actualment un dels millors centrals d’Europa? I fins i tot si filem prim, què ha fet Ozil a part d’un bon mundial?

Ara només falta decidir el guanyador, que tal i com apunten les travesses estarà entre Messi, Sneijder, Xavi, Cristiano Ronaldo o Iniesta. A nivell de títols Sneijder de carrer. Només a títol individual, Messi. A títol individual i col•lectiu Xavi. Esperem que les peces que no encaixen als finalistes acabin d’encaixar al podi final. De totes maneres ja se sap que la lògica no va lligada amb la FIFA.