dilluns, 17 d’octubre del 2011

Aviat haurem de piular #salvemTV3






La directora de TV3 Mònica Terribas


Un nou capítol de la tempesta s'entreveu. L'ofensiva contra TV3 ha començat. Si la setmana passada parlàvem del primer tro de la tempesta, aquest cop la tempesta sorollosa ja ha començat. I de quina manera.

Tot ha començat amb les declaracions de Duran i Lleida en què proclamava als quatre vents que TV3 no s'escaparà de la tisorada i ha continuat amb un article que Mònica Terribas, directora de TV3, va publicar a diversos mitjans. Però no a tots. Aquí trobem la clau de volta per entendre el que està passant.

La Vanguardia va ser l'únic diari català que no va publicar l'article. Bé, de fet el van publicar a l'edició web i ràpidament va ser esborrat, tal i com explicava Josep María Mainat a Twitter. Curiós i sospitós. O potser no tant. El diari del Grupo Godó dissabte passat publicava dos articles carregant de manera sospitosa contra TV3 i fins i tot l'editorial: 'Los deberes de la Corporació', titulaven. L'escrit parlava de TV3 com si aquesta fos una televisió d'un país normal i obviava la funció de construcció nacional i imaginari col·lectiu que generen totes les emissores de la Corporació. Encara ho trobeu tan estrany?

Ai, els maleïts interessos! Està clar que tal i com alertava Terribas al seu article, el Grupo Godó té ganes d'engolir tot el que se li posi per davant. Ataca amb força a la televisió pública de Catalunya conscient de la seva relativa impunitat. Ja sap a què s'atén el que li porti la contrària. Que li preguntin a Joan Laporta.

El govern es troba lligat de mans i peus pels constants intercanvis de favors. Però, 8tv per moltes maniobres a l'ombra que faci, mai serà creïble. El Grup més subvencionat de Catalunya maltracta el català de mala manera. Disposa d'un múltiplex a la TDT de 4 canals: 8TV fa el 75% de la programació en castellà i ni l'arribada del Cuní l'ha aconseguit reflotar, Rac105 és un contenidor de videoclips, al tercer només hi veiem repeticions del pobre Fermí Fernandez i al darrer és per a Barça TV, per tocar cuixa.

Dues premses treballen a marxes forçades per reduir l'espai de TV3. Les privades i les interessades retallades del govern. Entre tots hem de fer que TV3 resisteixi i pugui seguir fent la funció essencial de vertebració del país i de difusió de la llengua catalana. Sinó no tindrem més remei que piular #salvemTV3.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada