divendres, 30 de gener del 2009

Conseqüències de la ventada



Quina desgràcia la ventada!!! Des d'aquí un sentit record per les quatre víctimes mortals que ens va deixar el temporal excepcional de vent de la setmana passada. Això va passar a pocs quilòmetres de casa meva, a Sant Boi de Llobregat. Però la magnitud d'una tragèdia no només es medura a través del nombre de víctimes.

El dimecres al matí vaig sortir a entrrenar amb bici, i el panorama que vaig veure a la muntanya va ser desolador. Arbres tumbats, arrels aixecades, camins tallats, bosco destrossats; un paisatge que trigarà anys a recuperar l'apariencia normal. A mig camí, una brigada municipal custodiada per policies municipals netejant els arbres caiguts per la virolència del vent. Quin desastre. Per poguer passar per un camí vam haver de fer senderisme per evitar la munió d'arbres que impedien el pas fluid pels camins.

Ja s'ha parlat prou de la ventolera. Millor veure-ho en imatges. Us deixo unes fotografies que vaig fer mentre anava amb bici. Són de la serra de Collserola, prop de Sant Just Desvern, al popular camí conegut com La Sargantana.









1 comentari: