dimarts, 27 de gener del 2009

The Iceman




El títol no fa referència a la seva fredor a l'hora de prendre decisons; sinó que és literal. El personatge en qüestió es diu Wim Hof, té 47 anys i és holandès. És un home capaç de suportar temepratures que matarien a una persona normal.

Durant 25 anys ha practicat el ioga, i a través del ioga, ha desenvolupat la capacitat tan mental com física de suportar el fred i és capaç a vaoluntat pròpia d'alentir el ritme cardíac i regular la temperatura del seu cos. És capaç també a través del ioga de desviar el flux sanguini cap a les parts imprescindibles, com són els pulmons, el cor i el cervell.

Però no només sap portar les seves habilitats al camp teòric, sinó que les porta a la pràctica fins l'extrem més insospitat. Per què us en feu una idea aquest home té al seu haver més de set rècords del món.

Wim Hof, va córrer una mitja marató (21 km) al cercle polar àrtic, descalç i només vestit amb uns calçotets a 35 graus sota zero. Perquè us en feu una idea de lo bèstia que és, en uns jocs olímpics d'hivern, si la temperatura baixa dels 10 graus sota zero, les proves d'esquí es suspenen. Una persona normal un cop passats 20 minuts a tal baixa temperatura, perd el coneixement.



Aquest home, també té com a afició l'escalada, i per provar els seus límits, va pujar al Mont Blanc (4808m.), descalç, evidentment, i només equipat amb uns calçotets.

A més a més, per demostrar la seva capacitat de concentració, va pujar mab un globus aerostàtic a 1500 d'alçada i es va penjar del globo només dels dos dits centrals d'una mà.

Però tot això per ell era pa sucat amb oli, i fa 4 mesos va intentar pujar a l'Everest (8844m.). La seva intenció era pujar l'Everest descalç i amb uns shorts, però era conscient de que no ho podria suportar, i en alguns trams es posava sabatilles d'esport. A part de sabatilles d'esport en alguns trams, només portava guants i una motxilla. Això si, ho feia amb una expedició que estava perfectament preparada. Tenia un cap d'expedició experimentat, que es deia Bernardt de Jong, que s'encarregava cada x temps d'anar-lo escalfant amb begudes energètiques. Evidentment va assolir el cim i va baixar sense massa problemes.

Té en el seu haver altres rècords del món com el de nedar per sota d'un bloc de gel



El d'aguantar prop de 80 minuts dintre d'un cub ple de gel



Ja us havia advertit que el títol era literal. Brutal.

1 comentari: